Sedmi odjel

Zašto Managed Service Provider?

Kontrola i optimizacija troškova

Outsourcingom IT odjela vaše organizacije MSP-u plaćate unaprijed dogovorenu mjesečnu naknadu te ste u mogućnosti vrlo precizno kontrolirati svoje rashode iz mjeseca u mjesec.

Trošak vlastitog IT odjela i posjedovanje visoko kvalificiranog kadra je u pravilu jako velik, ne samo zbog kompenzacije zaposlenika u vidu plaće nego i zbog troškova školovanja kako bi se održao nivo stručnosti. MSP je kao organizacija primarno fokusirana na pružanje IT usluga te kao takva posjeduje kvalificirane IT profesionalce te raspolaže visokom razinom znanja i stručnosti u tom području. U ovom slučaju MSP je odgovoran za ulaganje u školovanje, certifikaciju i sl.

Također, MSP nudi usluge gdje možete iznajmiti IT infrastrukturu što znatno smanjuje trošak inicijalne investicije. Svaki hardver ima svoj rok trajanja, MSP se brine o tome da Vi kao klijent za svoj novac uvijek imate optimalne performanse.

Kontrola i optimizacija troškova
Zadržite fokusa na Vašoj primarnoj djelatnosti

Zadržite fokusa na Vašoj primarnoj djelatnosti

Vaša organizacija može biti odvjetnički ured, knjigovodstvo, građevinska tvrtka, razne medicinske usluge i to je Vaša primarna djelatnost – ne informacijske tehnologije.

Svaka tvrtka je limitirana svojim resursima u nekoj mjeri. Odgovarajući MSP partner će Vam pomoći da se fokusirate na svoju primarnu djelatnost i na područja koja Vam donose rast, razvoj i uspjeh.

Pristup najmodernijoj tehnologiji

Kvalificirani MSP u Vašu organizaciju donosi znanje i iskustvo na kontinuiranoj bazi. Imate pristup novim tehnologijama, tehnikama i alatima koji su Vam prije bili nedostupni. Tu su i provjerene procedure i procesi, dokumentacija i razne druge strukturirane metodologije.

MSP unutar svoje strukture ima IT profesionalce koji vladaju raznim područjima te pokrivaju velik broj situacija.

Pristup najmodernijoj tehnologiji
Smanjenje rizika

Smanjenje rizika

MSP je odgovoran za ažurnost Vaše IT infrastrukture koristeći razne automatizirane procese i alate. Svakodnevno se vrši pohrana i provjera sigurnosnih kopija te se na taj način smanjuje rizik od incidenta.

U slučaju da iz bilo kojeg razloga dođe do incidenta, MSP ima osoblje odgovorno za upravljanje istima te će proces oporavka učiniti što kraćim. Limitirano osoblje vlastitog IT odjela može biti nespremno na razne incidente čime se produžuje proces oporavka i ugrožava produktivnost Vaše tvrtke.

Korištenjem resursa koje MSP posjeduje smanjujete rizik od krivih odluka zbog nedostatka tehničkog znanja i iskustva.

Strateške konzultacije i planiranje rasta IT infrastrukture

Obzirom na godine iskustva i iskustvo s klijentima iz raznih područja, kvalificirani MSP Vas može savjetovati i predvidjeti zahtjeve za Vašom IT infrastrukturom. To se postiže analizom rasta kompanije i prateće IT infrastrukture, bez obzira planira li kompanija preseljenje, širenje ili ulazak na nova tržišta.

Tehnologija se stalno mijenja i teško je utvrditi kako će potrebe utjecati na troškove. MSP svojim znanjem, iskustvom i kvalifikacijama može pomoći da nepredvidljivi troškovi postanu jasni i predvidljivi.

Strateške konzultacije i planiranje rasta IT infrastrukture
Veća produktivnost

Veća produktivnost

Zbog svih navedenih prednosti Vaša organizacija će moći predvidjeti i kontrolirati troškove u IT infrastrukturu te se fokusirati na svoju primarnu djelatnost. MSP može predvidjeti, prevenirati i brzo reagirati na ozbiljne probleme koji dovode do incidenata. Koristite najnovije tehnologije koje Vam pomažu biti što uspješniji i čine Vas konkurentnijima.

Najnovijom tehnologijom svoje procese možete pojednostaviti te ih učiniti učinkovitijima i produktivnijima.

24/7/365 nadzor

Čak i u slučaju da imate kvalificirano IT osoblje, nema smisla da Vaše osoblje vrši 24/7/365 nadzor infrastrukture. MSP ima alate i osoblje koje je odgovorno za nadzor te je u mogućnosti predvidjeti probleme i pravovremeno reagirati prije nego dođe do ikakvog prekida u radu Vaše IT infrastrukture.

Također, MSP brine o uobičajenim dnevnim zadatcima kao što su softverske i antivirusne nadogradnje, pohrana sigurnosnih kopija, brigu i kontrolu inventara i sl.

24/7/365 nadzor